Voordelen voor de gezondheid

Zwarte knoflook werd voor het eerst gebruikt en geproduceerd in Zuid-Korea als een gezonde voeding. Het biedt bijna twee keer zoveel antioxidanten als de reguliere tegenhanger. Zwarte knoflook heeft een laag vetgehalte, is rijk aan natuurlijke suikers en aminozuren en bevat absoluut geen additieven, evenals de belofte om geen spoor van geur of slechte adem achter te laten!

Antioxidanten

Antioxidanten zijn essentieel in het lichaam voor een goede werking van het immuunsysteem, maar ook het voorkomen en herstellen van schade aan onze lichaamscellen. Zwarte knoflook heeft 198 eenheden per gram van de antioxidanten in vergelijking met 119 eenheden per gram in de reguliere knoflook.

Licht verteerbaar

Uit onderzoek is gebleken dat zwarte knoflook gemakkelijker voor het lichaam te verteren is in vergelijking met witte knoflook. Witte knoflook bevat overwegend allicine, wat alleen oplosbaar is in vet. Zwarte knoflook bevat S-Allycysteine, wat oplosbaar is in water. Dit betekent dat uw lichaam de antioxidanten sneller en gemakkelijker absorbeert. Door de zachte, gelei achtige textuur en rijke smaak kan het gegeten worden als een ingrediënt of gewoon als een gezonde snack.

Polyfenolen

Polyfenolen werken ontstekingsremmend en hebben een anticarcinogene werking. Flavonoïden en anthocyanen beschermen de lichaamscellen tegen vrije radicalen en vertragen de verbranding in de cel. Ook verminderen ze de afzet van vetachtige stoffen in de bloedvaten en zorgen voor een daling van LDL- cholesterol, waardoor minder arteriosclerose optreedt. Verder kwam uit een studie van het Vanderbilt University Medical Center naar voren dat bij het regelmatig drinken van vruchtensap het risico op de ziekte van Alzheimer met 76% werd verlaagd, waarvoor de polyfenolen verantwoordelijk gehouden worden. Polyfenolen hebben ook een bloeddrukverlagend effect. Van resveratrol wordt verondersteld, dat dit een gunstige werking heeft bij het voorkomen van hartaandoeningen en kanker. De polyfenolen hebben ook nog als eigenschap dat ze ontstekingsprocessen tegengaan, doordat de toename van NF-kappaB, een eiwitcomplex dat (onder andere) bij ontstekingsprocessen een belangrijke rol speelt, erdoor geremd wordt.