
Bereiding:
- Smelt wat boter op middelhoog vuur in een braadpan en voeg de uien toe.
- Fruit de uien zo’n tien minuten, vaak roeren.
- Voeg het zout, peper, bloem, tijm en laurier toe en roer om een roux te maken.
- Bak de roux gedurende vier minuten, al roerend.
- Voeg de groenten bouillon per één derde al roerende toe.
- Als het mengsel romig is en alle roux in de bouillon is gemengd, voeg dan de champignons en knoflook toe.
- Breng aan de kook, laat het sudderen en kook 15 minuten, roer regelmatig zodat het niet aan de bodem blijft kleven.
- Verwijder vervolgens het laurierblaadje en gooi het weg.
- Voeg de room, verse basilicum en peterselie toe.
- Pureer all volledig met een staafmixer totdat het romig is.
- Maak op smaak met wat zout & peper en serveer.
Eet smakelijk!
Kun je deze eerder bereiden om het daarna met het diner te verwarmen ?
Absoluut! Even af laten koelen, daarna afdekken met wat folie en in de koelkast bewaren. Daarna kun je de soep prima weer opwarmen!
en voor hoeveel personen is dit recept?
Dit recept is voor zo’n 4 tot 6 personen 🙂
Lijkt me lekker .Hoeveel is een cup?
Hoi Carla,
Een cup is 250 ml. Zelf gebruik ik altijd de standaard maatcups en lepels. Deze vind je in de kookwinkels.
Veel kookplezier!
Groetjes Anne
Lijkt me een heerlijk recept. Is het niet nodig om de paddestoelen vooraf te bakken?
Hoi Mieke,
Ja dit is echt een aanrader hoor 🙂 Het bakken van de paddenstoelen is niet nodig. Door het koken wordt het wel gaar. Als het je toch lekkerder lijkt, mag het uiteraard wel.
Succes en alvast eet smakelijk!
Groetjes Anne
Wat een heerlijk recept!
Wel de paddestoelen even gebakken maar iedereen heeft ervan genoten.
Mijn zoon (kok) wilde graag het recept hebben, dat is toch wel een compliment.
Wat goed om te horen Mieke! Ik zal het zelf ook eens proberen met gebakken paddenstoelen.
Dat is inderdaad een compliment 🙂
Groetjes Anne