Ingrediënten: (4 personen)

  • 1 kilo butternut pompoen (gepeld)
  • 1 blik (300g) biologische Lima bonen
  • 1 el olijfolie
  • 150 gram fijngesneden ui
  • 1 el vers gehakte koriander
  • 1 liter kip- of groentenbouillon
  • 40 gram boter
  • Snufje saffraan
  • 2 plakjes gerookte bacon (zonder voor vegetarisch)
  • 4 teentjes zwarte knoflook, fijn gesneden
  • Crème fraîche

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 190C.
  2. Doe de saffraan in een vijzel en vermaal het, zodat de aroma’s vrij komen. Giet er daarna een beetje kokend water over.
  3. Snij de pompoen in de lengte door midden. Haal de pitten er uit en bewaar deze. Snij de pompoen in stukken en doe ze in een ovenschaal.
  4. Doe de olijfolie er bij en wat zout en peper. Meng alles goed door elkaar en zet de schaal in de oven tot de pompoen lichtbruin en zacht wordt.
  5. Was het vruchtvlees van de overgebleven zaden en leg ze te drogen op wat keukenpapier.
  6. Breng de zaden op smaak met wat peper en zout en rooster ze in de oven, totdat ze lichtbruin en knapperig zijn.
  7. Smelt de boter in een pan met dikke bodem en voeg de uien toe. Fruit deze op middelhoog vuur.
  8. Voeg de bouillon en saffraan met water toe en laat het koken op laag vuur.
  9. Laat de Lima bonen uitlekken en voeg ze samen met de geroosterde pompoen toe. Laat het nog eens 10 minuten koken.
  10. Bak intussen de geroosterde bacon strips en snij de in kleine reepjes.
  11. Pureer de soep in een blender of met een staafmixer. Giet het hierna door een vergiet.
  12. Breng op smaak en laat het op een laag vuur staan en voeg de koriander toe.

Serveren:

Doe de soep in warme soepkommen en garneer met wat geroosterde zaden, zwarte knoflook, wat bacon en wat crème fraîche.

Laat een reactie achter