
Ingrediënten: (4 personen)
- 1 kilo butternut pompoen (gepeld)
- 1 blik (300g) biologische Lima bonen
- 1 el olijfolie
- 150 gram fijngesneden ui
- 1 el vers gehakte koriander
- 1 liter kip- of groentenbouillon
- 40 gram boter
- Snufje saffraan
- 2 plakjes gerookte bacon (zonder voor vegetarisch)
- 4 teentjes zwarte knoflook, fijn gesneden
- Crème fraîche
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 190C.
- Doe de saffraan in een vijzel en vermaal het, zodat de aroma’s vrij komen. Giet er daarna een beetje kokend water over.
- Snij de pompoen in de lengte door midden. Haal de pitten er uit en bewaar deze. Snij de pompoen in stukken en doe ze in een ovenschaal.
- Doe de olijfolie er bij en wat zout en peper. Meng alles goed door elkaar en zet de schaal in de oven tot de pompoen lichtbruin en zacht wordt.
- Was het vruchtvlees van de overgebleven zaden en leg ze te drogen op wat keukenpapier.
- Breng de zaden op smaak met wat peper en zout en rooster ze in de oven, totdat ze lichtbruin en knapperig zijn.
- Smelt de boter in een pan met dikke bodem en voeg de uien toe. Fruit deze op middelhoog vuur.
- Voeg de bouillon en saffraan met water toe en laat het koken op laag vuur.
- Laat de Lima bonen uitlekken en voeg ze samen met de geroosterde pompoen toe. Laat het nog eens 10 minuten koken.
- Bak intussen de geroosterde bacon strips en snij de in kleine reepjes.
- Pureer de soep in een blender of met een staafmixer. Giet het hierna door een vergiet.
- Breng op smaak en laat het op een laag vuur staan en voeg de koriander toe.
Serveren:
Doe de soep in warme soepkommen en garneer met wat geroosterde zaden, zwarte knoflook, wat bacon en wat crème fraîche.