
Bereiding:
- Schil de bieten en snijd ze in acht tot twaalf partjes, afhankelijk van de grote van de bieten.
- Verdeel de bloemkool in roosjes.
- Leg beide groenten op een met bakpapier beklede bakplaat, schep ze om met 2 eetlepels olijfolie en bestrooi ze met peper en zout naar smaak.
- Schuif de bakplaat iets boven het midden in de oven, stel de oven in op 220°C en rooster de bloemkoolroosjes en de bietjes 25 tot 35 minuten, tot ze gaar en een beetje bruin zijn. Schep ze af en toe een keer om.
- Pel en snipper het sjalotje heel fijn.
- Meng het sjalotje met de witte wijnazijn, de honing, 4 eetlepels olijfolie en de zwarte knoflookpasta.
- Roer alles goed door elkaar en breng de vinaigrette op smaak met peper en zout.
- Verdeel de bloemkoolroosjes en de bietenpartjes over een mooie schaal en schep ze voorzichtig om met de olijven en de vinaigrette.
- Snijd wat peterselie fijn en strooi dit als laatste over het gerecht.
Eet smakelijk!
Recept & foto gemaakt door Pompoen en Aubergine