Bereiding:

  1. Schil de bieten en snijd ze in acht tot twaalf partjes, afhankelijk van de grote van de bieten.
  2. Verdeel de bloemkool in roosjes.
  3. Leg beide groenten op een met bakpapier beklede bakplaat, schep ze om met 2 eetlepels olijfolie en bestrooi ze met peper en zout naar smaak.
  4. Schuif de bakplaat iets boven het midden in de oven, stel de oven in op 220°C en rooster de bloemkoolroosjes en de bietjes 25 tot 35 minuten, tot ze gaar en een beetje bruin zijn. Schep ze af en toe een keer om.
  5. Pel en snipper het sjalotje heel fijn.
  6. Meng het sjalotje met de witte wijnazijn, de honing, 4 eetlepels olijfolie en de zwarte knoflookpasta.
  7. Roer alles goed door elkaar en breng de vinaigrette op smaak met peper en zout.
  8. Verdeel de bloemkoolroosjes en de bietenpartjes over een mooie schaal en schep ze voorzichtig om met de olijven en de vinaigrette.
  9. Snijd wat peterselie fijn en strooi dit als laatste over het gerecht.

Eet smakelijk!

Recept & foto gemaakt door Pompoen en Aubergine

Laat een reactie achter