Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 220C.
  2. Leg je bladerdeeg op een bakplaat met bakpapier.
  3. Snijd met een mes het deeg in 6 stukken en vouw de randen eromheen naar binnen. Dit voorkomt dat de vulling ontsnapt.
  4. Plaats de bakplaat in de koelkast en laat het ongeveer 20 minuten rusten tot het deeg wat steviger aanvoelt.
  5. Klop balsamico vinaigrette in een kleine kom met olie en honing tot ze gemengd zijn.
  6. Stop de zwarte knoflookteentjes in een mok en giet voldoende warm water zodat ze onder gedompeld zijn.
  7. Na ongeveer 2 minuten laat je ze uitlekken (gooi het overige water weg) en duw je met je duim de zwarte teentjes knoflook door een heel fijne zeef.
  8. Als je klaar bent, schraap je de zwarte knoflook van de andere kant van de zeef met een theelepel in de kom met de andere ingrediënten en klop je alles samen tot de zwarte knoflook goed verdeeld zijn in de dressing.
The secret to the lovely flavour of my cherry tomato tarts is undoubtedly the black garlic honey dressing. This rich, sweet and sour, balsamic dressing can also complement many other vegetables, seafood, meat or sweet dishes thanks to the unusual yet strangely familiar rich notes of umami, tamarind and sometimes soy sauce and caramel.
  1. Snij cherrytomaten in twee en plaats ze in een kom.
  2. Giet ongeveer 2 eetlepels dressing in de kom met je tomaten en bedek ze er goed mee, reserveer de rest van je dressing.
  3. Verwijder de bakplaat uit de koelkast en prik elk stuk met een vork.
  4. Schep de tomaten nu gelijkmatig op elk bladerdeegstuk en laat ongeveer 1 cm vrije opening over van de randen.
  5. Breng het op smaak met een beetje zout & peper.
  6. Verander de oventemperatuur tot 200C en bak je taartjes 30 minuten tot de randen rijzen en goudbruin worden.
  7. Verwijder de bakplaat met taartjes uit de oven en leg taartjes op een koelrek.
  8. Na ongeveer 5 minuten, strooi feta en bieslook over en bedek de taarten met meer zwarte knoflook en honing dressing.

Eet smakelijk!

 

Recept gemaakt door Justyna

Laat een reactie achter