
Dit is één van mijn grootste favorieten. Het is een heerlijke zachte, smeuïge cake met de smaak van een vleugje zwarte knoflook. Je maakt hem supersnel, en eenvoudig!
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 190 graden.
- Vet een hoge ronde vorm ( 20-22 cm) in met avocado olie of kokosolie en bekleed met bakpapier.
- Pureer het water en de teentjes zwarte knoflook in de blender of keukenmachine tot een romige massa.
- Schenk uit in een kom en zet opzij.
- Maal in de keukenmachine twee tomaten, het groene gedeelte van de prei, een ui, de zonnebloempitten, de havermout en het bakpoeder tot een fijne massa.
- Snij de rest van de ingrediënten in ringen en in stukjes
- Voeg het knoflook-water toe aan de massa en maal opnieuw tot alles goed in elkaar is vermengd.
- Spatel de gesneden groenten erdoor.
- Stort alles in de vorm en verdeel. Bak de cake in het midden van de oven gaar in ongeveer 45-50 minuten, blijf tussentijds goed controleren. Omdat de cake hard moet worden, GOED laten afkoelen, liefst 24 uur. Dat is de cake op zijn best!
Eet smakelijk!
Dit recept is gemaakt door Monique van der Vloed.