
Als je op zoek bent naar de beste jus die er is, ben je op de juiste plek! Deze jus met zwarte knoflook en port is zonder twijfel de beste die je ooit zult proberen en je zult gegarandeerd iedereen die zich bij je voegt tevreden stellen. Dit omvat vegetariërs, pescatarians, veganisten, vlees- en viseters en degenen die een glutenvrij dieet handhaven. Yup – die ook!
- Kook de uien met bleekselderij in olie tot ze zacht zijn, ongeveer 7 minuten in een grote pan op middelhoog vuur.
- Roer vaak om te voorkomen dat uien te bruin worden.
- Voeg de laurierblaadjes, gehakte rozemarijn, salie, tijm en kruidnagel toe en bak alles nog 5 minuten.
- Voeg de champignons, bouillon, sojasaus en port toe.
- Breng alles aan de kook, dek af en laat 15 minuten op laag vuur pruttelen.
- Voeg de teentjes zwarte knoflook toe en gebruik een staafmixer of blender om het tot een jus te mixen.
- Breng op smaak met peper en zout.
Koel bewaren.
Bewaar bevroren tot 3 maanden.