Een super gezond recept, boordevol vitamines. Gezien in ons YouTube filmpje.

Bereiding:

  1. Zet een pan op het vuur en trek een bouillon uit de velletjes van de zwarte knoflook.
  2. Snijd de zwarte knoflook en gember in kleine stukjes en voeg toe in een keukenmachine.
  3. Voeg tot slot sesamolie toe en mix het geheel fijn.
  4. Snij de kip in dunne reepjes.
  5. Voeg de marinade bij de kip en zet het in de koelkast.

 

  1. Snij de shiitake in stukken.
  2. Verwijder de velletjes van de knoflook uit de bouillon.
  3. Voeg de glasnoedels toe aan de getrokken bouillon en kook deze kort.
  4. Pak een pan en voeg daarin de gemarineerde kipreepjes, olie in de pan is niet nodig want de gemarineerde kip bevat al sesamolie.
  5. Voeg daarbij de helft van de gesneden bosui, bewaar de andere helft.
  6. Voeg tot slot de gesneden shiitake toe.
  7. Giet de glasnoedels af en serveer op een bord met daarover de gemarineerde kip en wat extra frisse bosui.

 

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter