Een super gezond recept, boordevol vitamines. Gezien in ons YouTube filmpje.
Bereiding:
- Zet een pan op het vuur en trek een bouillon uit de velletjes van de zwarte knoflook.
- Snijd de zwarte knoflook en gember in kleine stukjes en voeg toe in een keukenmachine.
- Voeg tot slot sesamolie toe en mix het geheel fijn.
- Snij de kip in dunne reepjes.
- Voeg de marinade bij de kip en zet het in de koelkast.
- Snij de shiitake in stukken.
- Verwijder de velletjes van de knoflook uit de bouillon.
- Voeg de glasnoedels toe aan de getrokken bouillon en kook deze kort.
- Pak een pan en voeg daarin de gemarineerde kipreepjes, olie in de pan is niet nodig want de gemarineerde kip bevat al sesamolie.
- Voeg daarbij de helft van de gesneden bosui, bewaar de andere helft.
- Voeg tot slot de gesneden shiitake toe.
- Giet de glasnoedels af en serveer op een bord met daarover de gemarineerde kip en wat extra frisse bosui.
Eet smakelijk!