Verrassende combinatie van smaken. Simpel te maken, voedzaam, gezond en zowel warm als koud erg lekker.
Recept voor 2 personen.

Bereiding:

  1. Spoel de parelgort met koud water en kook, in bouillon, volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar. Ik gebruikte biologische parelgort van Solébio die ik bij AH had gekocht. Het koken duurde 25-30 minuten. Giet af en laat de parelgort afkoelen.
  2. Maak de uien schoon, snij doormidden en vervolgens in partjes/wedges.
  3. Smelt in een koekenpannetje wat roomboter en fruit daarin de ui zachtjes aan. Zet de pit laag en laat de uien zonder deksel rustig karameliseren. Schep de uien af en toe om. Des te langzamer ze karameliseren des te lekkerder de smaak. Als de uien mooi zijn gekleurd giet je er een scheutje wijn bij om de aanbaksels in de pan op te lossen. Schep om, laat het vocht rustig verdampen en herhaal nog een keer.
  4. Maak tijdens het bereiden van de ui de champignons alvast schoon door de onderkant van het steeltje af te snijden en eventuele viezigheid met een nat stukje keukenpapier te verwijderen. Snij de champignons in partjes.
  5. Als de uien bijna goed zijn smelt je in een ander koekenpannetje een klontje boter, voeg de champignons toe en bestrooi met zout en peper.
  6. Laat de champignons snel slinken. Zodra de champignons goed zijn maar het vocht nog niet verdampt is schep je er de parelgort en zwarte knoflook door.
  7. Schep goed om tot al het vocht is opgenomen.
  8. Zodra de uien goed zijn schep je die samen met de helft van de rucola door de parelgort.
  9. Verdeel de overgebleven rucola over twee borden, schep de parelgort erop en verkruimel de feta erover.

Eet smakelijk!

Deze maaltijd is zowel warm, lauwwarm als koud erg lekker. Neem een restje dus vooral eens mee als lunchsalade.

 

Dit heerlijke recept is gemaakt door Over eten gesproken

Laat een reactie achter