Bereiding:

Om het deeg uit te rekken

Leg het deeg op een schoon werkoppervlak en rek het met je handen voorzichtig uit tot een cirkel van 30 centimeter, en zorg ervoor dat het een gelijkmatige dikte behoudt.
Als u een bakplaat gebruikt: spuit de bakplaat in olie.

Om de pizza te toppen

  1. Bestrijk het deeg helemaal met olijfolie, zorg ervoor dat je helemaal tot aan de randen komt.
  2. Bestrooi met zout en peper, vervolgens de sjalot en dan de helft van de peterselie en de helft van de dragon.
  3. Verspreid de zwarte knoflook gelijkmatig over de pizza.
  4. Laat kleine klodders ricotta over de pizza vallen, strooi de mozzarella eroverheen en besprenkel het met room.

Om de pizza te bakken

Als u een pizzasteen of een staal gebruikt, verhoog dan 20 minuten voordat u klaar de ovenwarmte. Schuif de pizza op de hete steen met behulp van snelle bewegingen. Bak de pizza tot de korst goudbruin is en de kaas begint te bruinen, 6 à 8 minuten. Als u meer dan één pizza maakt, laat de pizzasteen dan 10 minuten onder de grill verwarmen voordat u de volgende pizza bakt.
Als u een bakplaat gebruikt, verhoog de oven dan niet om te braden.

Onmiddellijk nadat je de pizza uit de oven hebt gehaald, bedek met de resterende peterselie en dragon en breng op smaak met wat meer zout en peper. Snijd en serveer.

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter