Bereiding:

  1. Snijd de zwarte knoflook fijn en doe dit samen met de olijfolie in een pannetje. Zet dit op het vuur en verwarm de olie. Laat het op heel laag vuur een kwartiertje trekken. Laat dan de olie afkoelen.
  2. Giet dit door een zeef en vang de olijfolie op in een schenkkan. Rasp de rauwe knoflook en doe dit samen met de zwarte knoflookstukjes in een vijzel en maal het fijn tot een pasta.
  3. Voeg nu het eigeel en sherry azijn erbij en voeg wat zout toe en meng dit met de knoflook.
  4. Giet dan in een heel klein straaltje de ‘knoflook’ olijfolie toe terwijl je alles goed door elkaar mengt. Blijf wel goed mengen als je de olijfolie toevoegt.
  5. Er ontstaat nu een soort mayonaise als je alle olijfolie gemengd hebt.
    Breng de aioli op smaak met wat zout & peper.

Je kunt deze aioli goed afgesloten een paar dagen goed houden in de koelkast

Recept & foto gemaakt door Culinea.

Ze heeft ontzettend veel kunde van koken en maakt erg veel recepten, wij raden dan ook aan zeker eens een blik te werpen op haar website!

Laat een reactie achter