
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Vet de quichevorm in.
- Rol het verse bladerdeeg uit en bekleed de quichevorm.
- Snijd het overtollige deeg eraf. Bedek het bladerdeeg met bakpapier dat iets groter is dan de vorm en vul met de blindbakvulling.
- Bak de bodem ca. 20 min. in het midden van de oven.
- Pel ondertussen de tenen knoflook en snijd grof.
- Rasp de kaas.
- Haal de naaldjes van de rozemarijn en snijd fijn.
- Klop de eieren los met de ricotta en slagroom.
- Meng vervolgens de knoflook, geraspte kaas en rozemarijn erdoor.
- Bestrooi met versgemalen peper.
- Neem de bodem uit de oven en verwijder de blindbakvulling en het bakpapier.
- Verdeel de vulling over de bodem en bak de taart nog 35 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.
- Boen de citroen schoon en rasp de gele schil boven de knoflooktaart.
Bereidingstip:
Kun je de knoflook niet makkelijk snijden, maak dan je mes nat.
Eet smakelijk!
Recept van Albert Heijn!