Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Vet de quichevorm in.
  3. Rol het verse bladerdeeg uit en bekleed de quichevorm.
  4. Snijd het overtollige deeg eraf. Bedek het bladerdeeg met bakpapier dat iets groter is dan de vorm en vul met de blindbakvulling.
  5. Bak de bodem ca. 20 min. in het midden van de oven.
  6. Pel ondertussen de tenen knoflook en snijd grof.
  7. Rasp de kaas.
  8. Haal de naaldjes van de rozemarijn en snijd fijn.
  9. Klop de eieren los met de ricotta en slagroom.
  10. Meng vervolgens de knoflook, geraspte kaas en rozemarijn erdoor.
  11. Bestrooi met versgemalen peper.
  12. Neem de bodem uit de oven en verwijder de blindbakvulling en het bakpapier.
  13. Verdeel de vulling over de bodem en bak de taart nog 35 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.
  14. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil boven de knoflooktaart.

Bereidingstip:

Kun je de knoflook niet makkelijk snijden, maak dan je mes nat.

Eet smakelijk!

Recept van Albert Heijn!

Laat een reactie achter