Door de knoflook zachtjes mee te koken in de room, krijg je een mooie bruine kleur en trekt de smaak van deze knoflook nog meer in het ijs. Meestal giet ik een scheutje drank in zelfgemaakt ijs, dus na een blik in mijn drankenkast geworpen te hebben, leek mij whisky een goede combi. En dat bleek het ook te zijn. Hoe leuk is dat!

Bereiding:

  1. Doe de gepelde teentjes zwarte knoflook en de slagroom in een pannetje en zet deze op het vuur en breng tegen de kook. Laat dan 15 minuten op het laagste vuur trekken.
  2. Laat dit mengsel dan afkoelen en zet het daarna in de koelkast.
  3. Klop met de mixer de knoflookslagroom en gecondenseerde melk in een grote schaal stijf. Giet dan een (flinke) scheut whisky erbij en meng dit door de geslagen room.
  4. Lepel het mengsel in de siliconen muffinvormpjes en dek het goed af met plastic huishoudfolie. Zet dit in de diepvries en laat ongeveer 4-6 uur opstijven.
  5. Haal het ijs voor het serveren uit de vriezer en druk het voorzichtig uit de vormpjes.
    Leg het ijs op de bordjes en garneer met een kletskop en een teentje zwarte knoflook.

Je kunt het ijs eventueel nog bestrooien met zwart zeezout.

Eet smakelijk!

Recept & foto gemaakt door Culinea!

Laat een reactie achter