
Bereiding:
- Verwarm de bouillon in een grote pan tot deze kookt.
- Smelt 50 g boter in een koekenpan met 2 eetlepels olijfolie.
- Voeg de champignons en wat zout & peper toe.
- Verwarm langzaam tot de champignons gaar zijn.
- Verwarm 50 g boter en 2 eetlepels olijfolie in een grote pan.
- Voeg de fijngehakte ui toe en zweet tot ze zacht en doorschijnend is.
- Voeg nu de zwarte knoflook toe en roer het door de ui heen.
- Vervolgens voeg je de de rijst toe en roer je dit totdat het goed gemend is waarna het glas witte wijn erin mag.
- Kook het op hoog vuur totdat er geen vloeistof in de pan zit. Continu roeren.
- Voeg een pollepel groentenbouillon toe, totdat deze is verdampt om vervolgens weer een lepel toe te voegen.
- Zodra de vloeistof is opgenomen voeg je nog een lepel bouillon toe en ga je hiermee door tot de rijst gaar is.
- Continu roeren.
- De rijst moet iets ‘al dente’ zijn maar zacht en los.
- Als je blij bent met de consistentie, roer het paddenstoelenmengsel en de pan-sappen erbij.
- Roer de Parmezaanse kaas en 25 gram boter erdoor naar smaak met zout en zwarte peper
Serveersuggestie – Roer wat vers gehakte peterselie erdoor en besprenkel met een beetje truffelolie.
Eet smakelijk!
Recept gemaakt door Leatham