
- oktober 21, 2022
Ingrediënten:
Voor de zoete aardappel wedges:
– 1 zoete aardappel, in ‘wedges’ gesneden
– 1 el olijfolie
– Zout en peper naar smaak
– Gedroogde oregano
Voor de kikkererwten:
– 50 gr gekookte kikkererwten
– 1 el olijfolie
– Zout en peper naar smaak
– Paprikapoeder
– Gedroogde oregano
Voor de saus:
– 2 el yoghurt
– 1 tl zwarte knoflookpuree
– Zout en peper
Voor de garnering:
– Chili pepers, in ringen gesneden
– Verse peterselie
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de wedges op een met bakpapier beklede bakplaat en bedruip met olijfolie en kruid met zout en peper en oregano. Bak de zoete aardappel wedges 45 minuten in de oven. Doe ondertussen de olijfolie in een hete pan en bak hierin de kikkererwten. Breng op smaak met zout en peper, paprika en oregano. Bak de kikkererwten 5 minuten en haal het daarna van het vuur.
Meng alle ingrediënten voor de saus.
Als de wedges klaar zijn, garneer je het met de kikkererwten en saus. Garneer met chili en peterselie en serveer.