Over ons

Het begon allemaal toen Anne Kuperus in 2009 een artikel las in de New York Times. Een Zuid-Koreaans product met een nieuwe smaak en zonder knoflookgeur, maar met alle gezonde eigenschappen van gewone knoflook.

Omdat hij gek is op koken besluit hij om een kilo naar Nederland te halen. Nadat hij het zelf heeft geproefd, gaat hij er mee langs de restaurants in zijn stad Leeuwarden en de chefs worden dolenthousiast van de smaak.

Zo brengt hij zwarte knoflook naar Nederland. Van sterrenrestaurants breidt het verder uit naar andere restaurants, delicatessenwinkels en supermarkten.

Inmiddels wordt de zwarte knoflook geëxporteerd naar vele landen in bolvorm, gepelde teentjes, puree, poeder en granulaat. Ook in de industrie wordt het gebruikt als smaakmaker in sauzen, marinades en kruidenmixen.

Zwarte knoflook is een product dat past bij de voedseltrends van deze tijd. Een natuurlijke smaakmaker met veel gezonde eigenschappen dat uitstekend past in een vegetarisch of vegan dieet.

Geïnspireerd door Hippocrates zijn uitspraken als:
“Let food be thy medicine and medicine thy food” en “Everything in excess is oppossed by nature” is Hippocreates geboren.

Met Hippocreates wil Anne een bijdrage blijven leveren aan de voedselindustrie met producten die een gezonde en duurzame levensstijl bevorderen. Lekker eten met pure producten zonder toevoegingen.

Daarom heeft hij in 2020 een nieuwe lijn ontwikkelt die qua uitstraling en concept past bij zijn doelstelling.