Bereiding:

  1. Druk tofu in met papieren handdoeken om water te verwijderen.
  2. Snijd in kleine stukjes .
  3. Meng in de blender de zwarte knoflookteentjes, olie, water, sojasaus en suiker tot het tot een puree is.
  4. Verwarm de olie in de wok of koekenpan op hoog vuur.
  5. Voeg een flinke snuf zout en peper toe aan de olie.
  6. Wanneer de olie heet is, zet het vuur dan laag tot matig hoog en schuif voorzichtig de tofu erin, je wilt niet dat het spettert.
  7. Draai tofu om, elke minuut of zo, laat het karameliseren en knapperig aan alle kanten. Dit duurt ongeveer 10 minuten op matig hoog vuur.
  8. Als de tofu knapperig en goudkleurig is, schep het op een bord en zet het apart.
  9. Giet voorzichtig de gemaakte zwarte knoflooksaus in de wok en roer constant gedurende een minuut op matig hoog vuur, totdat het glanzend en donker geworden is.
  10. Doe de tofu terug in de wok met de saus, roer goed door, ongeveer 30 seconden, en serveer onmiddellijk. (Als je de tofu te lang in de saus kookt, verlies je de mooie knapperigheid die je hebt gemaakt).
  11. Serveer met vers gehakte bieslook en/of lenteui.

Eet smakelijk!

 

Recept gemaakt door Sylvia Fountaine

Laat een reactie achter