Dit moet je geproefd hebben; gnocchi met zwarte knoflook. Een prachtig en lekker gerecht.

Bereiding:

  1. Verwarm de oven op 200C.
  2. Schrob de aardappelen en bak ze 5 kwartier in de oven, zodat ze helemaal gaar zijn.
  3. Gebruik de zijkant van een mes of een vork om de teentjes knoflook te pureren tot puree.
  4. Pel de aardappelen en pureer ze met de zwarte knoflook, zout en peper. Meng alles tot een gladde puree en zodat de zwarte knoflook er helemaal doorheen zit. Proef en breng het op smaak met eventueel meer zout en peper.
  5. Vul een grote pan voor de helht met water op het vuur. Voeg zout en een grote scheut olijfolie toe. Zodra het water kookt, kan het vuur laag. Laat het rustig pruttelen, terwijl je de gnocchi maakt. Zet ook een vergiet op een bord, vul een grote kom met koud water en zet een andere lege medium kom klaar.
  6. Doe de koude, gepureerde aardappel op een droge ondergrond. Gooi de bloem er over en kneed het met je handen tot een gladde deeg bal. Als het deeg iets te plakkeriger aanvoelt, kun je wat bloem toevoegen, maar wees zuinig want hoe meer bloem hoe taaier de gnocchi. Als je tevreden bent met het deeg, kun je het verdelen in 8 gelijke stukken.
  7. Met de palmen van je handen kun je het nu rollen in slierten van ongeveer 1,5cm. Snij de slierten met een mes in stukken ter grote van een teentje knoflook.
  8. Pak nu de stukjes gnocchi met een spatel en doe ze in het kokende water. Zodra ze boven komen pak je ze met een schuimspaan uit de pan en doe je het even in de kom met koud water om af te koelen, daarna in het vergiet en als laatst in de lege kom.
  9. Herhaal dit proces tot al het deeg op is. De gnocchi kun je een week in de koelkast bewaren. (Gnocchi vriest niet goed in)

Voor de zwarte knoflook boter saus:

  1. Smelt het boter in de pan, roer de zwarte knoflook er door en laat het een paar minuten koken.
Giet de saus over de gnocchi met wat peterselie en Parmezaanse kaas.

Eet smakelijk!

Recept gemaakt door Garlic Matters.

Laat een reactie achter