
Deze romige champignonsoep met zwarte knoflook en eekhoorntjesbrood kan worden gemaakt met elke gewenste paddenstoel en wordt geserveerd met knapperige uienringen.
Bereiding:
Laat de porcini een uur voordat je begint weken in wat water.
- Doe een eetlepel olijfolie en de champignons in een pan en bak dit op hoog vuur totdat het meeste vocht eruit is, blijf dan regelmatig roeren totdat alle sappen verdampen en champignons goed bruin en geurig zijn (dit kan 10 tot 20 minuten duren).
- Zet het vuur laag, voeg de ui, zout, peper en tijm toe en bak dit al roerend tot de ui zacht is, ongeveer 3-4 minuten.
- Voeg de wijn toe en breng dit aan de kook en voeg na een minuut de bouillon, de aardappel, de zwarte knoflook, de melk en de eekhoorntjesbrood met het water toe.
- Breng dit weer aan de kook en zet dan het vuur laag. Bak 20-30 minuten afgedekt of tot de aardappel mals is.
- Draai het vuur uit en laat de soep een beetje afkoelen. Giet het vervolgens in een blender en mix tot een glad mengsel (je kunt dit ook doen met een staafmixer, maar de soep wordt misschien niet super fluweelachtig). Als de soep te dik is, kunt u dit aanpassen door kleine hoeveelheden water toe te voegen.
- Maak vervolgens op smaak met wat zout en peper en stop de soep vervolgens terug in de pan.
- Snijd de ui in dunne plakjes en doe dit samen met de bloem een snufje zout in een afsluitbaar zakje of bak en schud dit net zolang tot de uien helemaal bedekt zijn met bloem en frituur vervolgens de helft ervan in een pan met hete olie, tot ze erg donker van kleur zijn en bijna (maar niet) verbrand.
- Voeg de resterende bloem in een kom en voeg geleidelijk aan het water toe en roer totdat het glad is. Dompel de rest van de uienringen in dit beslag en frituur ze tot ze goudbruin zijn.
- Verwarm de soep en serveer in het kommen, bedek met de donkere uienringen en serveer de gouden uienringen aan de zijkant.
Eet smakelijk!