Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Snijd de gewassen aubergine in de lengte doormidden.
  3. Snijd beide auberginehelften kruiselings in.
    Zorg ervoor dat je niet te diep snijdt.
  4. Besmeer de helften met olijfolie, peper en zeezout.
  5. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en zet deze 45 minuten in de oven.
  6. Maak een dressing van een scheutje olijfolie, tahin en het sap van de halve citroen.
  7. Grill de pijnboompitten in een droge koekenpan op laag vuur goudbruin.
  8. Hak de peterselie en munt in kleine stukjes.
  9. Haal de aubergine uit de oven en leg de twee helften op een bord. ( let op dat de aubergine zacht genoeg is. De huid moet een beetje verschrompeld zijn)
  10. Besprenkel met de tahin-dressing.
  11. Brokkel de feta over de aubergine en bestrooi met de pijnboompitten, zwarte knoflook, granaatappelpitjes en de munt en peterselie.

Eet smakelijk!

 

Recept gemaakt door Jasper Alblas.

Laat een reactie achter