
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Snijd de gewassen aubergine in de lengte doormidden.
- Snijd beide auberginehelften kruiselings in.
Zorg ervoor dat je niet te diep snijdt. - Besmeer de helften met olijfolie, peper en zeezout.
- Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en zet deze 45 minuten in de oven.
- Maak een dressing van een scheutje olijfolie, tahin en het sap van de halve citroen.
- Grill de pijnboompitten in een droge koekenpan op laag vuur goudbruin.
- Hak de peterselie en munt in kleine stukjes.
- Haal de aubergine uit de oven en leg de twee helften op een bord. ( let op dat de aubergine zacht genoeg is. De huid moet een beetje verschrompeld zijn)
- Besprenkel met de tahin-dressing.
- Brokkel de feta over de aubergine en bestrooi met de pijnboompitten, zwarte knoflook, granaatappelpitjes en de munt en peterselie.
Eet smakelijk!
Recept gemaakt door Jasper Alblas.