Bereiding:

Voorbereiding:
Plaats een grote 2-4 liter zak met ritssluiting in een grote bak. Leg er een zeef met gemiddelde maaswijdte op en zet dit opzij. Zet een grote kom ijs op het aanrecht, klaar om water toe te voegen.

  1. Maak je vla basis:
    Combineer de melk, room, honing, 1-1 / 2 eetlepels suiker en de knoflook in een middelgrote steelpan. Splits de vanillebonen in de lengte doormidden, schraap vervolgens de zaden eruit en voeg zowel de zaden als de peulen in de pot. Zet dit op middelhoog vuur en breng aan de kook, al roerend. Laat het gedurende ongeveer 30 seconden koken, zet dan het vuur uit en houd het warm.
  2. Combineer eierdooiers met het resterende 1/4 cup suiker in een grote kom en klop tot het dik en bleek is, ongeveer 2-3 minuten. Meng het vervolgens heel geleidelijk in het hete melkmengsel, kleine beetjes tegelijk, totdat alles is toegevoegd. Zorg ervoor dat je nooit stopt met kloppen, omdat je niet wilt dat de eieren stremmen. Ik gebruik een handmixer om alles snel te laten werken, maar een garde en wat spieren zullen ook prima werken.
  3. Giet het mengsel terug in de pan. Zet het vuur op middelhoog en roer het mengsel constant totdat het dik genoeg is om de achterkant van een lepel te bedekken.
  4. Giet de verdikte vla door de zeef en in de zak die eerder is klaar gezet. De zeef houdt grote hoeveelheden knoflook tegen (maak je geen zorgen, de smaak is al doordrenkt) en de vanillestokjes (als je ze nog niet hebt verwijderd). Verwijder overtollige lucht en rits de zak voorzichtig dicht.
  5. Vul die kom met ijs voor ongeveer 2/3 met koud water en plaats de zak erin (laat het bovenste gedeelte met de ritssluiting uitsteken). Druk het mengsel rond met je handen om het snel te laten afkoelen. Je kunt het in het water laten zitten en het af ​​en toe weer mengen. Na 30 minuten moet het koud zijn.

Roeren:

Breng de koude vla over naar uw ijsmachine en verwerk deze volgens de instructies van de fabrikant. Wanneer je de machine bijna hoort stoppen, voeg je de stukjes chocolade toe om te combineren. Als het klaar is met roeren, moet het de consistentie van softijs zijn. Je kunt het zo eten, of je kunt het in een diepvriesbestendige container plaatsen en laten invriezen tot het stevig is, ongeveer 2 uur.

Geroosterde, gehakte amandelen zouden ook een smakelijke toevoeging zijn aan beide variëteiten.

 

Eet smakelijk!

Recept gemaakt door Heather.

Laat een reactie achter