Ik heb voor deze Biefstuk met zoete aardappel parten en zwarte knoflookmayonaise tournedos gebruikt, maar een goede biefstuk is ook prima.

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 225˚C. Bekleed een ovenplaat met aluminiumfolie.
  2. Haal de biefstukken uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
  3. Was de schil van de zoete aardappelen, droog ze af en snijd ze in de lengte doormidden. Snijd deze helften in dunne parten. Doe ze in een grote schaal, giet de zonnebloemolie erover en bestrooi ze met paprikapoeder, rozemarijn en ruim peper en zout. Hussel even goed door.
  4. Verspreid ze over de ovenplaat en zet ze in de oven. Bak ze ongeveer 20-25 minuten, maar draai ze halverwege wel even om. Leg halverwege de tomaatjes erbij om te roosteren.
  5. Bak de biefstukken: verhit een koekenpan met dikke bodem op hoog vuur.
  6. Voeg de olijfolie en 1 el boter toe, wacht tot dit goed heet is . Bestrooi de biefstukken met peper en zout en leg ze in de hete pan. Als ze mooi bruin aan een kant zijn, draai ze dan om. Voor een medium rode biefstuk bak je ze ongeveer 3 minuten per kant* (afhankelijk van de dikte van de biefstuk).
  7. Voeg op het laatst nog een klontje boter toe in de pan.
  8. Haal de biefstukken dan uit de pan en leg ze op een bord onder aluminiumfolie en laat ze 5 minuten ‘rusten’.
  9. Meng ondertussen de mayonaise met de geplette zwarte knoflook en peper en zout. Serveer alles op een bord.

Eet smakelijk!

Recept is van Culinea

 

*De truc om de juiste bereidingswijze te behalen plaats je een vinger op je duim en druk je met de andere hand op het kootje/plekje tussen de duim en wijsvinger.
Wijsvinger op de duim is rare, middelvinger op de duim is medium rare e.t.c. – Zo kun je goed voelen hoe de biefstuk moet voelen.

 

Laat een reactie achter