Gekarameliseerde ui en zwarte knoflookjus is perfect voor elke maaltijd. Dit is een makkelijke, rijke en smakelijke 40-minuten-recept, die zelfs de meest saaie maaltijd weer tot leven zal brengen.

Bereiding:

  1. In een kleine steelpan die op middelhoog vuur wordt gezet, karameliseer je de gehakte uien in een scheutje olijfolie en 1 eetlepel boter.
  2. Dit kan zo lang duren als 15-20 minuten, maar haast je niet dit proces want dan worden je uien in plaats van zoet bitter. De uien moeten eerst doorschijnend worden voordat ze meer vocht gaan verliezen en suikers beginnen te karameliseren en aan de bodem van de pan blijven plakken.
  3. Roer alle kruiden erdoor en kook de uien verder tot ze met meer dan de helft in volume verminderd zijn en goudbruin worden.
  4. Voeg 200 ml bouillon toe aan de pan met uien en giet het geheel in een keukenmachine. Verwerk tot het glad is.
  5. Giet alles terug in de pan, voeg nog 600 ml bouillon toe en laat ongeveer 20 minuten op hoog vuur sudderen.
  6. Giet de resterende bouillon met zwarte knoflookteentjes in een keukenmachine en verwerk dit tot een fluweelzacht mengsel.
  7. Voeg het toe aan de pan met ui en bouillonmengsel gevolgd door selderijzout, enkele omwentelingen van de zwarte pepermolen en 100 g boter.
  8. Breng alles aan de kook en zet het vuur dan uit.
  9. Roer de sherry erdoor en serveer.

Eet smakelijk!

Recept is van Garlic matters

Laat een reactie achter