
Bereiding:
- Meng de volkorenbloem, 3 gram gist, suiker en een snufje zout samen met 15 gram boter en 50 ml lauw water in en ruime kom.
- Voeg vervolgens in stapjes 100 ml lauwe melk door het mengsel en kneed dit tot een soepel deeg.
- Doe het daarna in een schone kom en dek af met folie tegen het uitdrogen.
- Laat het deeg 30 minuten rijzen.
( Bij meer deeg en lagere temperatuur iets langer) - Verdeel het deeg in kleine bolletje en leg deze een centimeter van elkaar voor een breek broodje.
- Strijk af met beetje water en doe je kruiden op de broodjes, bestrooi eventueel met wat grove zeezout.
- Laat de broodjes nog een 30 min rijzen en verwarm je oven alvast voor op 220 graden.
- Na het rijzen kunnen de broodjes de oven in. Na 10-15 zijn de broodjes klaar en is de geur in huis onweerstaanbaar.
Wanneer ze in de oven zitten kan je temperatuur verlagen naar 200 graden. Doordat het eerst warmer is krijg je een mooie korst. Tip van Robert uit een van de heel Holland bakt series.
Recept & foto gemaakt door Lynn Zegers.
Eet smakelijk!