In de voorjaars Foodybox van Kroon op het Werk zaten o.a. heerlijke lamsracks en zwarte knoflook. Waarom deze twee niet combineren? De zwarte gefermenteerde knoflook is niet zo heftig als de rauwe knoflook en volgens mij zou dit heel goed passen bij het lamsvlees. Ik heb dus een super lekkere lamsrack met zwarte knoflookmarinade gemaakt.

Bereiding:

  1. Haal het vlees uit de verpakking en dep het goed droog met keukenpapier.
  2. Verwijder de schilletjes van de knoflook en doe dit in een mengbeker of blender. Doe de azijn, olijfolie, honing, rozemarijnzout en gerookte paprikapoeder erbij en mix dit.
  3. Smeer de lamsracks rondom in met de marinade en dek het af met huishoudfolie.
  4. Laat minimaal vier uur marineren of nog liever de hele nacht.
  5. Haal de lamsracks een uur voordat je ze gaat bereiden uit de koelkast om op kamertemperatuur te kunnen komen.Verwarm de oven voor op 200˚C. Zet een grote bakpannen met een scheutje olijfolie op hoog vuur. Rooster de lamsracks aan beide kanten goudbruin in deze pan.
  6. Haal ze uit de pan en leg ze in een ovenschaal in de oven. Rooster de lamsracks ongeveer 10-15 minuten in de oven voor medium rare of 20 minuten voor rosé.
  7. Haal de lamsracks uit de oven en laat onder een vel aluminiumfolie ongeveer 5 minuten rusten voordat je het vlees aansnijdt.

Eet smakelijk!

Recept gemaakt door Culinea.

Laat een reactie achter