
Bereiding:
- Doe een grote pan ongeveer halfvol met water en zet op middelhoog vuur. Probeer een grote pan te gebruiken, de kikkererwten schuimen meestal tijdens het kookproces en kunnen gemakkelijk overlopen. Wacht tot het water kookt.
- Giet de kikkererwten uit het blik en spoel ze uit.
- Als het water kookt, voeg je de kikkererwten en bakpoeder al roerend toe en laat je het 20-25 minuten koken zonder deksel.
- Houd de pot in de gaten, het kan schuimen en overlopen wanneer het begint te koken. Als het begint op te schuimen, blaas ik even op, waardoor het een beetje krimpt. Zet het vuur iets lager tot een zacht kookpunt.
- Zodra de kikkererwten 20-25 minuten hebben gekookt en allemaal superzacht zijn, laat je ze uitlekken en spoel je ze opnieuw met heet water om het zuiveringszout te verwijderen.
- Meng in een keukenmachine het water, de knoflook en de zwarte knoflook samen totdat het een bruinige pasta wordt.
- Voeg vervolgens de kikkererwten (huid en alles), tahin, olijfolie en zout toe en meng het tot het romig en glad is.
- Zet het in de koelkast voor een stevigere hummus-consistentie, anders serveer het zoals het is!
- Besprenkel wat extra vierge olijfolie van goede kwaliteit over de hummus en bedek het met sesamzaad, peterselie of gerookte paprika en serveer het met groenten, verse pita of pita chips!
Eet smakelijk!
Dit wordt een heel kostbare hummus aangezien 2 bollen zwarte knoflook al €6 kosten. Is dit echt wat bedoeld wordt?
Als ja, dan zal ik het proberen.
Oeps! Dit is inderdaad een fout. Het moeten 2 teentjes zijn. Ik ga het meteen aanpassen. Bedankt!