
Bereiding:
- Breng de bouillon aan de kook in een grote pan.
- Bereid de paddenstoelen, smelt 50 gr boter en 2 el olijfolie in een pan en bak hierin de paddenstoelen. Breng op smaak met wat zout en peper.
- Doe vervolgens 50 gr boter en 2 el olijfolie in een grote pan en fruit hierin de uien.
- Meng de zwarte knoflook er doorheen.
- Doe de risotto erbij en roer het goed door. Voeg de witte wijn toe en blijf roeren totdat er geen vocht meer in de pan zit.
- Voeg de doperwten toe in de pan.
- Voeg vervolgens een grote lepel bouillon toe en blijf roeren totdat het vocht is verdampt, voeg dan weer een lepel toe. Ga hier mee door totdat de bouillon op is en de risotto gekookt.
- De risotto moet een beetje al dente zijn, maar wel zacht en los. Als je tevreden bent doe je de paddenstoelen er bij inclusief het vocht uit de pan.
- Roer de Parmezaanse kaas er door, 25 gr boter en 30-50 gr Mascarpone
- Breng op smaak met zout en peper.
Serveersuggestie: voeg er wat vers gehakte peterselie aan toe en een paar druppen truffelolie.
Eet smakelijk!