
Bereiding:
- Kook de volkorenpasta in kokend gezouten water, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Reserveer een halve kop kookwater.
- Verhit ondertussen in een grote koekenpan de olijfolie op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en laat 5 minuten koken, of tot het zacht begint te worden.
- Voeg de venkel toe en zet het vuur laag. Kook, afgedekt, tot de venkel heel zacht is, ongeveer 15 minuten, af en toe roeren.
- Voeg de knoflook en zwarte knoflook toe aan de pan en bak gedurende 1 minuut.
- Voeg de pasta en de witte wijn toe en roer door.
- Voeg genoeg van het kookwater toe om een lichte saus te creëren.
- Haal de pan van het vuur en roer de room en zure room erdoor.
- Breng op smaak met zout & peper.
- Garneer met de venkelsprietjes en serveer met de Parmigiano- Reggiano kaas.
Eet smakelijk!