
Bereiding:
- Verhit de oven op 220 °C.
- Meng de spruitjes met de olie en een theelepel zout en spreid ze uit op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Rooster ze 10 minuten in de oven tot ze goudbruin en beetgaar zijn.
- Kneus intussen het karwijzaad heel lichtjes in een vijzel, voeg vervolgens de zwarte knoflook en de tijm toe en wrijf alles tot een grove puree.
- Doe de boter in een grote sauteerpan en zet deze op middelhoog vuur.
- Laat de boter smelten en donkerbruin worden.
- Voeg de knoflookpuree, spruitjes, pompoenpitten en een snufje zout toe.
- Roer 30 seconden en haal de pan van het vuur.
- Roer het citroensap door de spruitjes en serveer ze in een schaal of op borden.
- Sprenkel de tahin erover en serveer meteen.
Eet smakelijk!
Recept is uit het kookboek Simpel van Ottolenghi.