Bereiding:

  1. Verhit de oven op 220 °C.
  2. Meng de spruitjes met de olie en een theelepel zout en spreid ze uit op een met bakpapier beklede bakplaat.
  3. Rooster ze 10 minuten in de oven tot ze goudbruin en beetgaar zijn.
  4. Kneus intussen het karwijzaad heel lichtjes in een vijzel, voeg vervolgens de zwarte knoflook en de tijm toe en wrijf alles tot een grove puree.
  5. Doe de boter in een grote sauteerpan en zet deze op middelhoog vuur.
  6. Laat de boter smelten en donkerbruin worden.
  7. Voeg de knoflookpuree, spruitjes, pompoenpitten en een snufje zout toe.
  8. Roer 30 seconden en haal de pan van het vuur.
  9. Roer het citroensap door de spruitjes en serveer ze in een schaal of op borden.
  10. Sprenkel de tahin erover en serveer meteen.

Eet smakelijk!

Recept is uit het kookboek Simpel van Ottolenghi.

Laat een reactie achter