
Bereiding:
- Bestrooi de varkenshaasjes met zout en laat even liggen.
- Snijd de zwarte knoflook in plakjes en de vijgen doormidden.
- Meng de Marsala met de zwarte knoflook, vijgen, kappertjes, en zwarte olijven in een zipper diepvrieszak en doe de varkenshaasjes hierbij.
- Laat minimaal twee uur marineren in de koelkast.
- Verwarm dan de oven voor op 160˚C.
- Haal de varkenshaasjes dan uit de marinade en dep ze droog met keukenpapier.
- Bak de varkenshaasjes aan alle kanten goudbruin in een klontje boter in een koekenpan.
- Giet de marinade erbij en zet de pan in de oven. Bak het vlees in ongeveer 20 minuten gaar. Gebruik eventueel een vleesthermometer om zeker te zijn dat het vlees gaar is (± 64˚C).
- Haal de pan dan uit de oven en laat het vlees verpakt in aluminiumfolie nog vijf minuten rusten.
- Zet de pan met de marinade op het vuur en monteer de saus nog met een klontje boter.
- Snijd de varkenshaasjes in plakken en verdeel ze over vier borden.
- Lepel hierover de saus met de ingrediënten en garneer met een paar blaadjes verse oregano.
Eet smakelijk!
Deze varkenshaas met marsala en zwarte knoflook bereid je voor een speciaal etentje. Erg lekker met feestelijke dagen of als je bijzondere gasten hebt. Ik heb twee grote en mooie dikke varkenshaasjes gekocht hiervoor, deze kan je dan in mooie dunne plakken snijden als het vlees gebakken is.
Recept & foto gemaakt door Culinea.