
Black garlic chocolate truffles recipe will surprise you!
Bereiding:
- Breng de room in een kleine steelpan aan de kook. (roer en schaaf de zijkanten om de paar minuten af met een spatel).
- Voeg geprakte zwarte knoflookteentjes toe en klop zachtjes op een zeer laag vuur tot knoflook bijna volledig in room oplost.
- Plaats de chocolade in een aparte kom.
- Giet beetje bij beetje het zwarte knoflookcrème-mengsel over de chocolade en roer tot een gladde massa.
- Laat afkoelen en koel dan twee uur in de koelkast.
- Gebruik een theelepel om ballen van de ganache uit te rollen.
- Rol snel in je handen en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier.
- Je zult merken dat de ganache zal smelten door de hitte van je handen – als dit gebeurt droog je je handen met keukenpapier indien nodig en ga je verder.
- Plaats de gevormde truffels een nacht in de koelkast.
- De volgende dag rollen in de coating van uw keuze.
- Koel bewaren en binnen een week consumeren.