
Bereiding:
- Verwarm een grote gietijzeren koekenpan op middelhoog vuur tot een waterdruppel op het oppervlak sist.
- Smelt reuzel in de pan en voeg ui, paprika en serrano toe.
- Kook, af en toe roerend, tot de groente goed verkoold is aan de randen maar niet zwart, ongeveer 15 minuten.
- Laat afkoelen en hak dan grof.
- Meng in een blender 2 cup bouillon, de zwarte knoflook en arbol chilipepers.
- Pureer tot een gladde massa.
- Snijd worst in kwartalen in de lengte, dan dik kruisgewijs.
- Doe er een grote pan in en voeg zwarte knoflookpuree toe, resterende 4 cup bouillon, tomaten, linzen, knoflook, champignons en laurierblaadjes.
- Breng bijna aan de kook op matig vuur, afgedekt (niet laten koken).
- Voeg paprika, paprika en verkoolde groenten toe en laat zachtjes afgedekt sudderen tot de linzen uit elkaar beginnen te vallen en de soep verdikken, ongeveer 20 minuten langer. Gooi laurierblaadjes weg.
- Roer azijn en zout erdoor en breng op smaak met zwarte peper.
- Schep soep in kommen en blad elk met zure room, groene uien en koriander.
Eet smakelijk!