Bereiding:

  1. Schil de ui en snijd de bleekselderij. Hak beide fijn. Verwarm een ​​grote pan op middelhoog vuur.
  2. Doe 1 el olie en de groenten in de pan. Bak dit 6 minuten op laag vuur, af en toe roeren.
  3. Vul ondertussen een grote pan met koud water. Schil de artisjokken en snijd ze in kleine stukjes en stop dit direct in het water. Schil en snijd de pastinaak en aardappels in blokjes, zodat ze overeenkomen met de artisjokken. Zet het water op het vuur en kook dit.
  4. Wanneer de groenten 6 minuten gekookt hebben haalt u de artisjokken uit de pan en roert u zo nu en dan in de pan met de pastinaak en aardappelen. Verkruimel het bouillonblokje en voeg eventueel nog wat kokend water toe. Dek af en kook op een middelhoog vuur gedurende 15 minuten tot de groenten zacht zijn.
  5. Knijp ondertussen 4 zwarte tenen knoflook uit hun schil in een kom en stamp ze fijn met een vork. Schil de citroen en knijp het sap uit de citroen en voeg dit eraan toe. Voeg 1 el olie en de tijmblaadjes toe. Voeg zout en peper toe op smaak, meng en zet vervolgens apart.
  6. Als de soep gaar is, pureer je het tot een glad mengsel met een staafmixer. Proef en voeg indien nodig meer zout of peper toe.
  7. Schep de soep in warme kommen. meng de zwarte knoflook, citroen en tijm erdoorheen voor het serveren.

Eet smakelijk!

4 reacties

Laat een reactie achter