
Bereiding:
Verhit de oven tot 190 ° C (170 ° C ventilator) Klop de droge deegwaren, doe ze in de kom van een keukenmixer met een haakhulpstuk, voeg de boter toe en pulseer een paar keer tot je een ruw uitziend deeg hebt . Laat de motor draaien, voeg een eetlepel zeer koud water per keer toe en pulseer opnieuw gedurende vier of vijf slagen van het mes; blijf water toevoegen tot het deeg net samenkomt.
Verwijder het deksel en knijp het deeg met uw vingers. Voeg een beetje meer water toe als het droog aanvoelt en blijf blitsen totdat het deeg in een bal samenkomt; het moet een boterachtig deeg zijn en niet overdreven kruimelig aanvoelen. Wikkel het deeg in huishoudfolie en leg het in de koelkast.
Maak ondertussen de vulling. Klop de bloem in een van de eieren om een pasta te maken. Voeg de resterende eieren een voor een toe, goed mengen. Klop de room en melk op en giet dit mengsel in een kom om eventuele klontjes bloem te verwijderen. Breng op smaak met het zeezout en veel gekraakte zwarte peper en rasp de citroenschil en zet dit vervolgens opzij.
Voeg nu de pompoen met de chili en olie toe, breng op smaak en bak 30 minuten onbedekt, dek vervolgens met folie af en bak nog eens 15 minuten.
Bak ondertussen de prei zachtjes in een beetje boter gedurende 15 minuten, tot ze zacht en zoet zijn, voeg dan vier van de salieblaadjes toe. Neem van het vuur, voeg de zwarte knoflook toe en kruid goed.
Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een dikte van 3 mm en gebruik de deegroller om het op de taartvorm te rollen, met eventueel overgebleven deeg om het deeg in de vorm te duwen. Bekleed met bakpapier en bak voor 12 minuten. Verwijder het papier en bestrijk het deeg met ei en bak nog eens acht minuten.
Haal de schaal uit de oven, laat een beetje afkoelen en voeg dan het preimengsel toe. Bedek het met de pompoen en verkruimel de kastanjes eroverheen en giet het over het eier-roommengsel. Bak 40-50 minuten, tot het hard is en goudbruin bovenop.
Haal uit de oven en laat een beetje afkoelen. Bak ondertussen de rozemarijnblaadjes en de resterende salieblaadjes in olijfolie tot ze knapperig zijn. Bedek de taart met de knapperige kruiden en serveer.
Eet smakelijk!!