
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180C.
- Doe de bloemkoolroosjes in een pan en giet het net onder kokend water.
- Breng het water op smaak met 1 eetlepel zout en 1 eetlepel suiker en laat ongeveer 5 minuten sudderen.
- Giet de bloemkool af en doe het in een ovenschaal die groot genoeg is inclusief saus.
- Smelt intussen de boter in een middelgrote pan, roer het meel er door en laat het 4 minuten koken op middelhoog vuur.
- Voeg het komijn, nootmuskaat, zout en peper toe en laat het nog een minuut koken voordat je ⅓ van het melk er in giet.
- Roer alles door elkaar en voeg de rest van de melk en de laurierblaadjes toe.
- Breng het aan de kook en laat het 5 minuten sudderen.
- Roer de zwarte knoflookpuree en de cheddar er door om er een mooie gladde saus van te maken.
- Giet de saus over de bloemkool in de ovenschaal en dek het af met aluminiumfolie. Plaats het in de oven en bak het 20 minuten.
- Je kunt er eventueel nog wat kaas over raspen en bestrooien met wat broodkruim en dit nog even onder de grill plaatsen voor een extra krokante laag.
- Top af met de geroosterde walnoten.
Eet smakelijk!
Bij 5 staat “ roer de vier” wat wordt daarmee bedoelt?
Bij 11 staat: het geheel in boterkoekjes van boter bakken, wat wordt daarmee bedoeld?
En wanneer voeg je 40 gr boter toe? Die zijn helemaal verdwenen uit het recept! Ik heb ze toegevoegd nadat de boter gesmolten was… Wat een ontzettend vaag recept. Erg slordig!
Dit is inderdaad een heel slordig vertaald recept! Ik heb het inmiddels aangepast. Sorry voor dit.
Ik hoop dat het wel lekker was.