De smaak van dit zwarte goud is zo bijzonder. Het is hartig, een beetje dropachtig maar ook zoet. Een ideale combinatie met deze paddenstoeltjes leek mij en dat is bleek ook zo te zijn. Deze bruschetta met paddenstoeltjes en zwarte knoflook is een smaaksensatie. Umami en een beetje zoet, heerlijk bij een glaasje wijn. Probeer het eens!

Bereiding:

  1. Snijd het stokbrood in plakjes, bestrijk ze aan een kant met olijfolie en rooster aan beide kanten goudbruin ze in een grillpan of in de oven.
  2. Borstel de paddenstoeltjes schoon. Snijd de teentjes zwarte knoflook en de gedroogde vijgen in dunne plakjes.
  3. Verhit een scheutje olijfolie in een bakpan en bak hierin kort op hoog vuur de paddenstoeltjes. Als ze enigszins bruin zijn, giet dan de balsamico erbij. Zet het vuur zacht.
  4. Doe als laatste de zwarte knoflook en vijgen erbij en meng dit door de paddenstoelen.
    Haal de pan van het vuur.
  5. Lepel het mengsel op de geroosterde broodjes en verdeel de pijnboompitjes hierover.
    Leg er nog een klein blaadje basilicum op. Serveer direct en drink er een lekkere rosé bij.

Eet smakelijk!

 

Recept gemaakt door Culinea!

Laat een reactie achter