Dit recept maakt de meest heerlijke, vochtige muffins met dubbele chocolade dankzij de toevoeging van gezonde, zwarte knoflook met antioxidanten (in dit recept helpt het echt om mooie facetten van chocolade te benadrukken).

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200C en vet een 12 muffin bakvorm plateau licht in.
  2. Plaats ⅔ van de gehakte chocolade in een kleine magnetronbestendige kom. Smelt de chocolade in drie sessies van 20 seconden en mix het tussendoor om te voorkomen dat het verbrandt. (Je kunt de chocolade ook in een schaal laten smelten boven een pan met kokend water. Zorg ervoor dat er geen water in de chocoladekom terechtkomt omdat het de chocolade kan ruïneren.)
  3. Meng in een grote kom bloem, bakpoeder, suiker, cacaopoeder en ⅔ gehakte chocolade.
  4. Klop in een middelgrote kom eieren, zwarte knoflookpasta, olie, melk, yoghurt, de gesmolten chocolade en vanille-extract.
  5. Giet de natte ingrediënten (behalve ⅓ een deel van de gehakte stukjes chocolade) bij de droge ingrediënten en mix tot het net gemengd is.
  6. Breng het beslag over in een kan en vul de bakjes van de muffinvormpjes ¾ vol (laat ongeveer ¼ diepte vrij om de muffins op te laten komen).
  7. Strooi de overgebleven gehakte chocolade erover en bak gedurende 22-23 minuten, of totdat een tandenstoker die in het midden is gestoken er schoon uitkomt (deze kan bedekt zijn met de gesmolten chocolade, dus test hem met een paar verschillende hoeken).
  8. Verwijder na het bakken uit de oven en laat het 10 minuten rusten voordat u de muffins in de koeling plaatst.

Eet smakelijk!

Chocoladebrokjes smelten in je mond en vullen je met vreugde bij elke hap. Perfect voor ontbijt, een picknick, om te genieten met een kopje thee, koffie of als snack op elk moment van de dag.

Dit recept is gemaakt door Justyna van Garlic Matters.

Laat een reactie achter