
Bereiding:
Voor de taart:
- Verwarm de oven voor op 190C en vet twee ronde bakvormen in met een diameter van 20 cm.
- Combineer en zift bloem, bakpoeder en cacaopoeder. Gebruik een elektrische mixer met garde-opzetstuk, roomboter en suiker samen, totdat de suiker volledig is afgebroken.
- Voeg de geklopte eieren en het stout bier toe en blijf constant kloppen met een garde. Het mengsel begint te stremmen – dat is goed.
- Voeg een paar eetlepels van de gezeefde droge mix ingrediënten toe totdat het beslag weer glad wordt.
- Voeg het resterende ei en een beetje meer bloem toe, genoeg om het cakebeslag weer glad te maken.
- Berg de mixer op en vouw de rest van de droge mix en de stout handmatig. Dit voorkomt oververhitting en verwijdert te veel lucht uit het beslag.
- Verdeel het cakebeslag gelijkmatig over de bakvormen en bak gedurende 30 minuten, of totdat een in het midden geplaatste spies er schoon uitkomt.
- Wanneer de cakes klaar zijn met bakken, laat ze volledig afkoelen op een koelrek.
Zwarte Knoflookboter
Terwijl de cake aan het bakken is, klop je suiker, boter, zwarte knoflookpasta en cacaopoeder. Wanneer de suiker volledig is afgebroken, zwaai in de stout.
Chocolade ganache
Smelt de ganache-ingrediënten tot een glad en romig mengsel in een glazen of metalen kom boven een steelpan met een beetje nauwelijks sudderend water op de bodem.
Voeg alles samen
Smeer de botercrème op de bovenkant van een van de sponzen, plaats de andere spons erop en bedek de cake in de ganache.
Plaats de cake in de koelkast om de ganache sneller te laten stollen. De cake smaakt het best de volgende dag.